Schade

Wat je moet weten over schade

Als autobezitter heb je heel hard gewerkt voor je auto. Eindelijk heb je die auto van je zuur verdiende centjes betaald, of je hebt er een lening voor afgesloten. En dan gebeurd er wat mee, je hebt schade. En dan zegt je verzekeraar gewoon: “Nou, ik doe net alsof het mijn eigendom is. Ik bepaal hoe die gerepareerd wordt. Ik bepaal of daar niet originele onderdelen inkomen. In ieder geval geef ik de schadehersteller de ruimte om dat te doen”.  Dat mag helemaal niet!

Alleen wordt op het moment dat jij die polis afsluit niet vertelt dat jij eigenlijk wat dat betreft niks te vertellen hebt op het moment van schade, en daar ook nog eens voor tekent. Je sluit ook een polis af die je wettelijk gezien gewoon moet herstellen in de vermogenssituatie. Jouw auto is tenslotte jouw eigendom en niet die van de verzekeraar. Zo’n autoverzekering is eigenlijk een nieuwe woekerpolis.

Het is jouw eigendom en er is iemand anders die gaat zeggen: “Nou, joh, het is weliswaar jouw eigendom maar eigenlijk ga ik over jouw portefeuille”. Maar de verzekeraar zegt niet tegen jou: “Wij gaan je auto op die manier herstellen zodat jij in je vermogen wordt aangetast.” Nee, maar dat vertellen ze er lekker niet bij. Bovendien, ze kunnen schrijven wat ze willen in de polisvoorwaarden, maar zij moeten je auto gewoon terugbrengen in de situatie waarin deze was voor de aanrijding. 

Laat het niet zover komen dat een reparatiebeslissing genomen wordt gebaseerd op wat wel en niet betaald wordt!

Op het moment van schade bepaal je zelf wie je auto repareert. Het is tenslotte jouw auto, jouw investering. 

Daarom is het belangrijk bij een allrisk dekking te controleren of er geen “kleine lettertjes” in je polis staan.
Je wilt tenslotte geen "volle" premie betalen voor een "uitgeklede" allrisk dekking. Je wilt verzekerd zijn zoals 't hoort. 

En heb je onverhoopt schade aan je auto, weet dat deze bij ons in goede handen is. Jijbepaalt(.nl)

"schade maken is geen kunst, schade herstellen wel"

Bovag garantie

Afspraak maken?

Maak hier direct een afspraak! voor onderhoud of reparatie

Lees meer
Bovag garantie

Autopech? Mobiliteitsgarantie

Met de AutoFirst mobiliteitsgarantie bent u altijd goed geholpen.

Lees meer
Bovag garantie

Jijbepaalt!

Schade niet jouw schuld? Dan niet meer je schade aan je auto via je eigen verzekeraar regelen! Krijg waar je wettelijk recht op hebt. Jij betaalt, jij bepaalt!

Lees meer
Bovag garantie

Onze occasions

Auto kopen? Wij hebben een mooi occasions aanbod. Bekijk onze occasions!

Lees meer